#Keskusta se kotimainen

 25.4.2021



Viimeisin blogikirjoitukseni vei yllättävän paljon aikaa ja vaati selvästi enemmän paneutumista, kuin aiemmat tekstini. Uuden blogitekstin kirjoittaminen tämän rutistuksen jälkeen, onkin tuntunut työläältä aloittaa. Toisaalta arki on täyttynyt monista pienistä puuhista, jolloin aikaa kirjoittamiselle ei myöskään ole tuntunut löytyvän.


Vaaleihin liittyvää toimintaa on ollut selvästi aiempia viikkoja enemmän. Taitaa vauhti kiihtyä loppua kohti. Minusta on ollut hyvä juttu, että äänestyspäivä siirtyi ja ehdokaat ehtivät tehdä vaalityötä rauhassa, eikä kiireellä. Itse olen aiempina vuosina herännyt kunnallisvaaleihin äänestyspäivänä. Toivon todella, että nyt kun vaaleja edeltävää mainontaa on mahdollista tehdä pidempään, se toisi myöskin lisää äänestäjiä. 


Olen osallistunut yhteen live-keskusteluun paikallisten ehdokkaiden kanssa, kuvannut vaalimateriaalia uusien automagneettien kanssa ja kuunnellut useampia keskustan tupa-iltoja ja puolueen politiikkojen puheenvuoroja. Osallistuin myös yhden pikkukylän meet-iltaan ja omien lasten vanhempainyhdistyksen kokoukseen. Ensi viikolla onkin puolueen järjestämä koulutus, johon ilmoittauduin ja yhden videon viimeistely. Olen myös samalla seurannut keskustelua paikallisessa facebook-ryhmästä, jossa on pohdittu uuden urheiluhallin rakentamista Lopelle. Tällä hetkellä myös kovasti puhututtaa harrastamisen Suomen malli, joka tuo Lopellekin enemmän harrastusmahdollisuuksia koulupäivien yhteyteen. Meillä Lopella vaan täytyy tarkasti pohtia sitä, kuinka saamme tarjottua näitä mahdollisuuksia myös pikkukouluille, kun vain taajamien koulut ovat hankkeessa mukana. Uskon, että näihinkin löytyy ratkaisuja, jos vain tahtotilaa on. 


Vaalien läheisyys ja ymmärrys siitä, että kuka tahansa voi vaikuttaa asioihin, on saanut minut ajattelemaan enemmän sitä, kuinka voisin muuttaa asioita. Olen aina ajatellut, että kyläyhdistys tekee tärkeää työtä, mutta en ole koskaan ajatellut, että voisin itse olla siinä osallisena. Jotenkin kuitenkin ajauduin kyläyhdistyksen kokoukseen kutsuttuna. Ehkä aiemmat kokemukset koiraharrastuksen talkoomaailmasta ja vanhempaintoimikunnasta, saivat minut tuntemaan oloni hyvin kotoisaksi tässäkin innovatiivisessa naisporukassa. Ensimmäinen kokoontuminen oli koulun katoksen alla sadetta ja turvavälejä pidellen. Uusi kokous tulikin pian, koska valmistelimme Kylälle asumaan -iltaa, joka tulee ensi viikolla livenä netin kautta. 



Olen huomannut olevani osa suurempaa kokonaisuutta. Minusta on tullut Keskustalainen. Olen alkanut seurata myöskin valtakunnan politiikkaa ja kiinnostua siitä. Puoluevalinta on alkanut tuntua oikealta ihan laajemminkin ajateltuna. Olen todellakin sitä mieltä, että polttoaineverotusta on kevennettävä ja keskittämisen sijaan palveluita tulee hajauttaa myös maakuntiin. Toisaalta minusta oli myös hyvin ilahduttavaa lukea Kokoomuksen, SDP:n ja Vihreiden vaaliteemoja ja huomata, kuinka lähellä puolueet tänä päivänä ovat toisiaan. Olen myöskin oivaltanut, että kunnallispolitiikassa puolueilla ei varsinaisesti ole kovin suurta merkitystä, vaan ihmisillä ja yhteistyöllä. On ollut hienoa seurata miten hyviä ehdokkaita meillä Lopella on tällä hetkellä ja on ollut oikein antoisaa käydä vaalikeskuteluja yli puoluerajojen. Olipa vaalitulos mikä tahansa, tiedän että saamme kunnanvaltuustoon osaavaa väkeä, joilla on vahva halu toimia Lopen parhaaksi.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ajatuksia koulukiusaamisesta ja varhaisesta tuesta

Loppurutistus ja elämää vaalien jälkeen

Elämää varavaltuutettuna