Tähän pitäisi keksiä joku hyvä otsikko, joka herättäisi lukijan mielenkiinnon. Toivottavasti kuva ajaa tällä kertaa sen asian:)





Viime viikko oli jännitävä. Sain oman kunnallisvaaliehdokasnumeroni. Se on 60. Ihana tasaluku! Olen syntynyt vuonna -80 ja olen 40-vuotta. Ehdokasnumeroni sopii erinomaisesti ja loogisesti tähän sarjaan.


Edellisellä viikolla osallistuin puolueeni järjestämään häirintäyhteyshenkilö -koulutukseen, josta sain eväitä toimia häirintää vastaan. Ilmeisesti monet ehdokkaat ja kunnallispoliitikot kokevat häirintää ja on hienoa, jos voin omalta osaltani puuttua siihen. 


Kun lähdin mukaan Keskustan automagneettikampanjaan, sitouduin tekemään muutaman videon autostani puolueeni magneeteilla. Minusta on kiva tarttua erilaisiin haasteisiin ja kokeilla ja oppia uutta. Tekniikka meinasi vain olla tällä kertaa minua vastaan. En saanut alkuun Dronella kuvattuja videoita auki puhelimella, jossa minulla on Inshot-sovellus, jolla minun piti työstää videoon tekstitykset ym. En saanut myöskään ladattua Inshotia koneelleni, koska se on puhelinsovellus. Onni onnettomuudessa vanha puhelimeni hajosi ja uuden puhelimen monipuolisempien toimintojen avulla, sainkin videot toimimaan luurissani. 


On ollut todella iso ilo huomata, kuinka paljon apua olen saanut ehdokastyötäni varten ja kuinka ihanasti puolue on tukenut ja auttanut aina kun apua on tarvinnut. En tiedä onko kaikissa puolueissa tälläinen toisten tsemppaaminen ja tukeminen näin vilpitöntä vai johtuuko se siitä, että ihmiset täällä Lopella ovat todella sydämellisiä. Olin ajatellut tämän ehdokastyön olevan paljon yksinäisempää puuhaa, mutta meillä on ollut ihana ja reipas yhdessätekemisen meininki. 


Tällä viikolla nuorisovaltuusto on pyytänyt kunnan ehdokkaita kuvaamaan alle minuutin mittaisen esittelyvideon itsestään. Sen parissa onkin mennyt muutama tovi, kun olen kehitellyt aiheen ympärille muutakin. Haluan, että videoihin pääsee käsiksi myös qr-koodien kautta ja haluan viedä qr-koodeja ympäri Loppea. Qr-koodien takaa paljastuu muitakin kysymyksiä ja mahdollisuus vastata niihin. Ehkä tässä muutaman kuukauden aikana on jotenkin kirkastunut se ajatus, että kunnallispoliitikon tärkein tehtävä on toimia siltana kunnanvaltuutettujen ja kuntalaisten välillä. On siis erityisen tärkeää kuulla kuntalaisten toiveita ja ideoita, jotta valtuutetut saavat tärkeää tietoa siitä, millaiset asiat kuntalaisia puhuttavat. Siitä se ajatus sitten lähti. Täytyy tehdä vastaaminen ja osallistuminen helpoksi. Pohdin, kuinka saada etenkin nuorten ääni kuuluville paremmin. Toivon, että nuoret ja muutkin löytävät qr-koodit ja antavat äänensä kuulua.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ajatuksia koulukiusaamisesta ja varhaisesta tuesta

Loppurutistus ja elämää vaalien jälkeen

Elämää varavaltuutettuna